Realizowany projekt KPO

„Doposażenie Winnicy Zamojskiej – Artur Podhajny w nowoczesny i wysokiej jakości sprzęt, umożliwiający przeprowadzenie procesu produkcji wina w oparciu o nowoczesne procesy technologiczne”

Dzięki uzyskanemu wsparciu realizowane przedsięwzięcie ma na celu wdrożenie zrównoważonych wzorców produkcji, zwiększenie potencjału przetwarzanych winogron oraz podniesienie wydajności i skrócenie cyklu obróbki owoców co przyczyni się do podniesienia jakości produkowanych win. Odbywa się to poprzez inwestycje w nowoczesny i wysokiej jakości sprzęt, umożliwiający przeprowadzenie produkcji w oparciu o nowoczesne procesy technologiczne, co sprzyja racjonalnemu gospodarowaniu zasobami. Ogranicza również presję na środowisko.


Poniesione inwestycje znacząco wpłyną na rozwój mojego gospodarstwa – winnicy której oferta jest kierowana zarówno na rynek lokalny jak i krajowy i skierowana jest do odbiorców indywidualnych oraz branży HORECA.
W ramach projektu zakupiono kadzie maceracyjne, zbiorniki z płaszczem chłodzącym o pojemnościach 1100 i 1500 l, młynko-odszypułkowarkę, pompę i prasę do owoców, filtr, schładzalnik oraz etykieciarkę.

Koszt przedsięwzięcia : 202 277,38zł
Kwota dofinansowania : 82 206,31zł